2019-03-04 12:01:32• hírek • MTI

Meghalt Keith Flint, a Prodigy énekese

Meghalt 49 éves korában Keith Flint, a Prodigy énekese - írta a The Independent online kiadása.

Az énekest hétfőn holtan találták otthonában, az essexi Dunmow-ban. A rendőrség még a házban van, noha gyanús körülmény nem merült fel. Az essexi rendőrség szóvivője a The Sunnak elmondta, hétfőn reggel hívták őket egy Brook Hill-i címre, a telefonáló az ott lakó férfi egészsége miatt aggódott. "Kimentünk és a 49 éves férfi halálát állapítottuk meg. Értesítettük a legközelebbi hozzátartozót. A halálesetnél gyanús körülmény nem volt. A dokumentumokat előkészítettük a törvényszéki orvosszakértő számára" - mondta a szóvivő. Az együttes hivatalos Instagram-oldalán közölte: "A hír igaz. Alig hisszük el, de testvérünk, Keith önkezével vetett véget életének a hétvégén". 


Flint Angliában, Redbridgeben született, amely Londonban található, Clive és Yvonne Flint gyermekeként, és Észak-Londonban nőtt fel. A 70-es évek közepén a szülei az essexi Springfieldbe költöztek, azonban válásuknak köszönhetően Flint kamaszéveinek egy részét Braintreeben töltötte, és az Alec Hunter gimnáziumba járt. Liam Howlett szintén ide járt, de a korkülönbség miatt csak az iskola befejezése után álltak össze.


A 80-as évek végén Flint találkozott Liam Howlett DJ-vel egy rave clubban, és elismerését fejezte ki zenei ízlése iránt. Miután megkapta Howlett mix lemezét amelyet Earthbound nevű hálószoba-stúdiójában vett fel, Flint nagy lelkesedéssel tért vissza, és ragaszkodott ahhoz, hogy amíg Howlett játszik a színpadon, ő és egy barátja, Leeroy Thornhill táncoljanak rá. Liam beleegyezett, és 1990-ben megalakult a Prodigy (amely valószínűleg Liam "Moog Prodigy" nevű szintetizátoráról kapta a nevét).


Eredetileg Flint a zenekar táncosa volt, de 1996-ban megírta, és felénekelte a "Firestarter" című dalt. A hozzá készült videóban Flint bemutatta új punk megjelenését. Addig hosszú haját rövidre vágatta, és középen leborotválta. Ezzel a robbanó keverékkel vált a Prodigy ikonikus figurájává. A következő dalban, a "Breathe-ben", Flint és Maxim énekeltek. Az 1997-ben megjelent The Fat of the Land című albumbon Flint számos dalban énekelt, név szerint Breathe, Serial Thrilla, Fuel My Fire és Firestarter. 2002-ben megjelent a "Baby's Got a Temper" című dal. Abban az időben Flintnek és Howlettnek nézeteltérései voltak, ennek következménye, hogy a következő Prodigy albumbon, az Always Outnumbered, Never Outgunned-on (2004) Flint nem énekelt, de a Hotride - El Batori Mix-ben, amely a "Hotride" kislemezen volt, és a koncerteken néhány dalt igen. 2012-ben kiadta a War című kislemezt Caspával, a dubstep művésszel.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: